DEBAT INDEPENDENTISTA
Política 10/02/2011

Carod convoca un centenar de militants d'ERC per analitzar el "desconcert de les esquerres"

L'exvicepresident nega que el fòrum que promou pretengui ni articular un corrent intern a ERC, ni situar-se de cara al congrés de la tardor, ni tractar sobre la conveniència d'un nou projecte polític

M.colomer
2 min

BarcelonaEl mateix Carod ha anunciat al seu Facebook que es tracta d'una convocatòria "privada" a la qual "assistiran un centenar de persones d'ERC" amb l'objectiu de "reflexionar sobre la situació política de Catalunya i el món, la crisi de la democràcia, el desconcert de les esquerres, l'emancipació nacional i la fatiga d'Espanya". Hi participaran militants de base del partit, quadres territorials, exmembres del Govern, parlamentaris i exparlamentaris i alguns càrrecs locals com alcaldes i regidors, a més de presidents de consells comarcals i de Diputació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El format de la trobada que ha convocat l'exvicepresident serà un sopar, segons ha avançat El Periódico, al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Fonts pròximes a Josep-Lluís Carod-Rovira han explicat a l'Ara.cat que la iniciativa pretén ser un fòrum de discussió i debat -al marge de la vida orgànica del partit- entre militants d'ERC. De fet, Carod porta dient des de les eleccions del 28-N que cada cop se sent més allunyat de la direcció del partit. Les mateixes fonts consultades han indicat que l'únic objectiu de la trobada és analitzar els resultats electorals i debatre sobre les perspectives de futur.

Asseguren que la convocatòria no pretén en cap cas prendre posició davant els pactes electorals de cara a les eleccions del 22 de maig, i han negat que pugui relacionar-se amb el congrés d'ERC de la tardor que ha de renovar els lideratges del partit -afirmen que Carod no té cap pretensió de retornar a la direcció d'ERC com tampoc de crear un corrent intern- i "encara menys" plantejar la conveniència d'un nou partit. Va ser el mateix Carod que va plantejar una coalició de les esquerres no sucursalites de cara a les eleccions espanyoles.

Ingrés a ERC

D'altra banda, aquest cap de setmana es farà l'acte oficial de presentació de l'eurodiputat Oriol Junqueras, l'expresident de l'Entesa pel Progrés Municipal i portaveu de Decidim.cat Jordi Fàbrega i de l'exdirigent de la Plataforma pel Dret de Decidir Gerard Fernández com a nous militants de la formació. Amb la seva entrada a ERC, volen reivindicar el partit com a pal de paller de l'independentisme. La seva entrada com a militant a ERC, entre altres com la de l'exconseller Joan Manuel Tresserras, més enllà d'insuflar moral de cara a les eleccions municipals del maig, té connotacions també en la vida interna del partit, amb l'horitzó del congrés nacional plantejat per a la tardor que haurà de nomenar la nova direcció.

stats