Tensió amb Rajoy

Álvarez-Cascos abandona el PP

L'exvicepresident espanyol volia ser el candidat a Astúries i dijous passat Rajoy va rebutjar definitivament aquesta possibilitat


Francisco Álvarez-Cascos, qui va ser un dels homes forts del govern de José María Aznar, plega. Deixa el seu partit. L' ex vicepresident espanyol ha clavat un cop de puny sobre la taula i ha enviat una carta a Mariano Rajoy demanant la baixa com a militant del PP. La decisió l'ha presa dos dies després que el líder del PP decidís que l'exministre de Foment no seria el candidat a la presidència d'Astúries, conscient que el seu nom no agradava a la direcció del partit en aquella comunitat. En canvi, Aznar avalava el seu antic ministre. La candidata ser Isabel Pérez Espinosa.

A la missiva , segons informa Europa Press , Álvarez - Cascos assegura que ha pres aquesta decisió perquè no ha rebut  " l' empara" que ha demanat reiteradament del Comitè Nacional de Drets i Garanties del partit davant " els menyspreus , desqualificacions i insults " que li van dirigir, segons ell,  altres militants avalats per la direcció del PP d' Astúries " impunement " .

" Deixo el Partit Popular després de 34 anys de militància ininterrompuda , per raons de dignitat personal . La decisió és ferma i les circumstàncies que la justifiquen es coneixen àmpliament . En la meva darrera nota manuscrita del 27 d'octubre vaig indicar que, al meu parer, la política requereix dosis molt elevades de paciència i flexibilitat , però el respecte a les normes d'educació i de civisme en qualsevol organització no són negociables " , ha assenyalat .

La decisió allunya encara més Rajoy d'antics companys seus de gabinet, enmarcats en la considerada ala més dura del partit, com Cascos, Mayor Oreja o Aznar. De fet, l'expresident espanyol o la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, havien pressionat aquests dies perquè la direcció del partit apostés per Cascos. Les enquestes li donaven possibilitats de fer uns bons resultats, si es té en compte que no es presenta el socialista Vicente Álvarez-Areces.

En un comunicat oficial, el PP assegura que encara no ha rebut la sol·licitud de baixa però que "el PP i els seus dirigents sempre han reconegut públicament les aportacions" que ha fet fins ara l'exministre. "Francisco Álvarez-Cascos sempre tindrà al PP casa seva", afegeix la direcció en aquest brevíssima nota.


Etiquetes

Més continguts de