Política 28/05/2012

ERC exigeix la compareixença del ministre d'Indústria pel magatzem de gas de Vinaròs

Els independentistes presenten una bateria de preguntes al Congrés sobre el projecte Castor

Joan Rusiñol
1 min

MadridERC-Reagrupament-Catalunya Sí ha iniciat una ofensiva parlamentària per aclarir la situació real del magatzem submarí de gas –anomenat projecte Castor– que està a punt d'entrar en funcionament a la costa de Vinaròs, al Baix Maestrat, i molt a prop d'Alcanar, al Montsià. Precisament l'edició de l'ARA d'aquest dilluns analitza a fons aquesta nova infraestructura, construïda per Escal UGS, participada per ACS, l'empresa de Florentino Pérez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup que a Madrid lidera Alfred Bosch ha explicat a l'ARA que demanaran la compareixença del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, perquè expliqui els interrogants que, sobre la planta d'emmagatzematge de gas natural, han formulat pels grups opositors al territori.

També es registraran vuit preguntes d'acord amb les preocupacions que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sènia han fet arribar als republicans. Així, Bosch vol saber si l'empresa va demanar "l'informe previ" necessari, no només al govern valencià, sinó a la Generalitat de Catalunya. En cas contrari, "quines responsabilitats es deriven de la seva omissió". ERC també vol que s'aclareixi quina ha estat la desviació del cost real de l'obra i per què aquests canvis no van provocar una "revocació immediata de la concessió"; si Escal UGS ha presentat el preceptiu pla de desmantellament de les instal·lacions, i quin és el cost total de les amortitzacions de la infraestructura.

stats