Política 16/07/2013

ERC demana a Covergència que "depuri" les responsabilitats del cas Palau que consideri oportunes

PP i Ciutadans defensen que s'ha "saquejat" la societat catalana i no el Palau de la Música

Clàudia Dinarès
2 min

BarcelonaUn cop tancada la investigació del cas Palau, el jutge instructor ha conclòs que hi ha prou indicis per afirmar que CDC va rebre comissions de Ferrovial per gairebé cinc milions d'euros. El partit s'ha pronunciat aquesta tarda en roda de premsa, en què el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha defensat el nom de Convergència Democràtica de Catalunya. "La presumpció d'innocència a aquest Parlament ha saltat enlaire, sobra el judici perquè la sentència ja la tenen feta des de fa temps", ha denunciat el portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha demanat a Covergència que "depuri" les responsabilitats del cas Palau que "consideri oportunes". A més, Rovira ha dit que s'ha de "ser molt més exigents en el procés democràtic" i que des del partit "confien" en la compareixença de Mas, ja que creuen que "resoldrà molts dubtes".

A aquesta confiança en la compareixença del president s'hi ha sumat ICV-EUiA. En aquest sentit, el portaveu parlamentari adjunt del partit, Joan Mena, ha dit que des del partit "exigeixen" al president Mas que el 31 de juliol identifiqui "quins són els alts càrrecs que han participat en la trama del cas Palau i especifiqui quina hi va ser la seva participació".

Pel que fa a la CUP, el portaveu del partit al Parlament, Quim Arrufat, ha dit que els comunicats públics que està transmet CDC "s'assemblen massa" als que està emetent el PP pel cas Bárcenas. Arrufat ha dit que "és ara quan Catalunya hauria de fer valdre els seus drets democràtics, però hi ha un lideratge que no posa les cartes sobre la taula i ens dificulta tirar endavant l'exercici per l'autodeterminació" i ha afegit que "és imprescindible que el joc sigui net i que totes les cartes siguin sobre la taula".

El PSC, per la seva banda, ha marcat una diferència entre Mas i Rajoy, i ha ressaltat el fet que Mas decidís "comparèixer per iniciativa pròpia" malgrat les "pressions". El portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha anunciat que el PSC demanarà la compareixença de la presidenta del Palau de la Música, Mariona Carulla, i el director general, Joan Llinares, perquè "expliquin en seu parlamentària per què les seves conclusions i les del jutge són tan diferents".

Pel que fa al PP, Santi Rodríguez ha afirmat que "les conclusions de la interlocutòria del jutge instructor arriba pràcticament a les mateixes que l'informe de la fiscalia". El portaveu popular ha dit que "qui ha de reclamar a CDC són els catalans", ja que "el Palau ha estat l'instrument que CDC ha utilitzat per desviar presumptes comissions cap a activitats pròpies del seu partit polític".

A aquesta "instrumentalització" del Palau s'hi ha sumat el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, que ha afirmat que "la trama de corrupció" mitjançant la qual s'ha finançat presumptament CDC s'ha produït "saquejant la societat catalana i no el Palau de la Música". "Convergència no passa la ITV democràtica i són ja masses casos i massa poques explicacions" ha dit Cañas, que ha ressaltat que des del seu partit no permetran "el silenci de CDC", ja que creuen en la "veritat" i la "justícia".

stats