CAS PALAU
Política 24/10/2013

Lucena demana a CDC que assumeixi responsabilitats polítiques "molt amunt en l'escalafó" pel cas Palau

El portaveu parlamentari del PSC insinua que Mas hauria de plegar "si es confirma la pena que demana el fiscal"

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha exigit un pas endavant a CDC davant les novetats del cas Palau. El fiscal ha demanat 7 anys i mig de presó per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui acusa de tràfic d'influències i blanqueig de capitals, i ha reclamat el decomís de 6,6 milions al partit, ja que és la xifra que calcula que va rebre de "comissions il·lícites" per part de Ferrovial. És per això que Lucena ha demanat a CDC que es comprometi que "si es confirma la pena" reclamada "s'assumiran responsabilitats polítiques que han d'arribar molt amunt en l'escalafó". Tot i no voler dir el seu nom, ha insinuat que hauria de ser Artur Mas qui se'n fes responsable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de demanar "celeritat i encert" al magistrat que ha de jutjar l'espoli del Palau de la Música, Maurici Lucena ha volgut apuntar que el cas està massa a sobre de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com per no poder-ho valorar. "Quan un llegeix els informes del fiscal i del jutge instructor se n'adona que és un tema lleig, lleig, lleig", ha sentenciat.

En la mateixa línia ha apuntat que, "per un tema de pura decència política", CDC hauria de comprometre's a "assumir responsabilitats polítiques que han d'arribar molt amunt en l'escalafó" del partit "en cas que es confirmi la pena que demana el fiscal".

Preguntat per més concreció en la demanda de responsabilitats, Lucena ha insinuat que hauria de ser el president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, qui se'n fes càrrec. Tot i això, no ha volgut esmentar el seu nom al·legant que "demà hi ha una reunió entre Rubalcaba, Navarro i Mas i no m'agradaria enverinar el bon clima previ de la reunió".

stats