Publicitat
Publicitat

LA LLENGUA A VALÈNCIA

La Generalitat Valenciana revisarà “punt per punt” el decret que preveu eliminar les línies educatives en català

L'Entitat cívica a favor de la llengua, Escola Valenciana, valora aquest canvi d'actitud com una conseqüència de les grans mobilitzacions de rebuig fetes al País Valencià en contra de l'eliminació del català com a llengua vehicular a l'aula

L'esborrany del decret sobre el plurilingüisme a les escoles elaborat pel govern de Francisco Camps, i que plantejava l'eliminació de les línies educatives en valencià, no serà aprovat finalment en aquests termes. Aquest ha estat el compromís que el conseller d'Educació, José Císcar, ha adquirit amb els representants d'Escola Valenciana en una reunió històrica, ja que l'entitat és la primera vegada que es reuneix amb un conseller del govern en els 16 anys que el Partit Popular porta governant al País Valencià.


“Estem molt satisfets amb la reunió, ja que el conseller s'ha compromès a revisar el decret del plurilingüisme punt per punt i a flexibilitzar la seva postura en aquells aspectes en que no hi hagi un acord amb la comunitat educativa”, ha explicat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, un cop acabada la reunió. Encara que no s'han concretat els punts a modificar de l'esborrany, Moreno s'ha mostrat “esperançat” que l'eliminació de les línies educatives en valencià sigui un dels punts que desaparegui del futur decret.


En la mateixa línia, Escola Valenciana ha comunicat al cap d'Educació la seva total predisposició a l'hora de treballar conjuntament en el desenvolupament d'un decret que contempli l'ensenyament de tres llengües a les aules ja que, com ha recordat el propi Vicent Moreno, “nosaltres estem a favor d'una escola plurilingüe, però sempre començant pel valencià”.


Tanmateix, el president de l'entitat ha volgut destacar que la pressió que ha exercit la societat és el principal motiu pel qual la Generalitat Valenciana “s'ha repensat la supressió de les línies en valencià” i ha assegurat que sense les mobilitzacions convocades durant els últims mesos, “ja no tindríem ensenyament en la nostra llengua”.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT