Política 13/06/2014

El govern espanyol justifica l'immobilisme: no veu ara consens per reformar la Constitució

La vicepresidenta del govern espanyol avisa Duran que el Congrés i els tribunals han dit 'no' a la consulta

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Per a tots els gustos". Així veu el govern espanyol les propostes que hi ha sobre la taula per modificar el model territorial espanyol i posar en marxa una eventual reforma constitucional. Per això, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría és partidària, de moment, de deixar les coses com estan: "Falta un consens bàsic", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, la número 2 de Mariano Rajoy ha avisat que per obrir el meló territorial "cal tenir en compte on es va i amb quins suports es compta". "Una cosa són els discursos i l'altra garantir l'estabilitat institucional", ha dit.

Al portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, li ha dit que el govern espanyol no pot donar suport a la consulta per dues grans raons: perquè el Tribunal Constitucional ja va deixar clar quins són els límits i perquè no pot anar en contra de la majoria del Congrés dels Diputats, que van rebutjar la possibilitat de transferir a la Generalitat la competència per organitzar un referèndum per exercir el dret a decidir.

stats