Política 13/07/2011

Mas-Colell a Madrid:"Ara és important fer pinya"

El conseller d'Economia es reuneix amb la vicepresidenta econòmica i aposta per passar pàgina de les discrepàncies

Joan Rusiñol
2 min
Andreu Mas-Colell i Durant i Lleida al Congrés, on s'han reunita amb Elena Salgado / EFE

MadridDurant tres quarts d'hora s'han reunit al Congrés la vicepresidenta d'Economia, Elena Salgado, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Congrés de Diputats. La trobada estava prevista des de feia dies i havia de ser estrictament privada però, a última hora i per sorpresa, s'ha decidit fer pública. L'elecció de la cambra baixa com a escenari de la trobada ha fet que tothom se n'assabentés. Segons el conseller, ha estat una reunió generalista en què s'ha "mencionat tot i no s'ha mencionat res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha optat, a la sortida, per fer un discurs clarament conciliador amb el govern de Zapatero després de les diferències pel fons de competitivitat. De fet, ha afirmat que les picabaralles que "hi hagi pogut haver són sobre la interpretació del passat i no del futur". Ha recordat que la setmana que ve el Parlament de Catalunya aprova els pressupostos i que això suposa un punt i apart. "Ara és important fer pinya", ha dit, perquè el context europeu és "complicat". El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha apostat per "mantenir" obert el "diàleg" entre la Moncloa i el Palau de la Generalitat.

En el terreny dels acords, el conseller ha recordat que els dos governs ja van tenir "sintonia" a l'hora d'aprovar l'objectiu d'estabilitat pressupostària. En canvi, no ha volgut entrar a valorar qüestions espinoses com l'impagament del fons de competitivitat. Avui tocava tractar "temes de caràcter general".

Abans, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha reunit amb Rodríguez Zapatero per analitzar la situació financera i la reunió ahir amb el preisdent del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

Salgado també ha insistit en el discurs en positiu i ha assegurat que no hi ha discrepàncies damunt la taula. Segons ha dit, si la situació dels mercats ho permeten, el Consell de Política Fiscal i Financera serà el dia 27 d'aquest mes. Una reunió en que, en principi, no s'ha d'aprovar el pla de reequilibri financer de Catalunya.

stats