Publicitat
Publicitat

El PSOE diu que el creixement de l'independentisme "no és culpa del govern d'Espanya"

El secretari d'organització, Marcelino Iglesias, treu importància al 43% de sobiranistes que recull l'enquesta del CEO

Els socialistes espanyols han decidit no fer autocrítica sobre la desafecció de molts catalans cap a l'Estat espanyol que ha acabat incrementant el nombre de persones que, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), es declaren partidàries de la independència. El número 3 del partit, Marcelino Iglesias, assegura que aquest percentatge del 43% "no és culpa del govern d'Espanya". Assegura que la responsabilitat és de la sentència de l'Estatut que va emetre el Tribunal Constitucional, que és "independent" de l'executiu central. "Responsabilitzar-ne el govern és injust", ha reiterat.

Iglesias, a més, resta valor a les enquestes i creu que una majoria independentista "no s'ha manifestat a les urnes", que és quan els ciutadans parlen amb "llibertat". Ha recordat que els partits clarament sobiranistes han retrocedit a les eleccions al Parlament i a les municipals del maig. Sobre CiU, ha dit que "no queda clar quin percentatge d'independentisme té".

En la roda de premsa posterior a la reunió de la cúpula dirigent del PSOE, Iglesias ha confirmat que l'any que ve es repartiran 8.000 milions d'euros a les comunitats autònomes, destinats a finançar la sanitat.

No ha volgut avançar quan deixarà el govern el candidat Alfredo P. Rubalcaba i s'ha limitat a dir que en el "moment més oportú per al país, el partit i la candidatura". En l'acte de proclamació de Rubalcaba dissabte que ve no hi intervindrà el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per deixar tot el protagonisme al nou líder.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT