Política 06/03/2012

El PSOE denuncia que el PP no flexibilitza el dèficit autonòmic per forçar el copagament dels serveis socials

Els socialistes espanyols creuen que l'administració central ha de "compartir" els esforços amb la resta d'institucions públiques

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, ha alertat avui que si el govern espanyol es mostra inflexible a l'hora de relaxar el dèficit de les autonomies, és perquè té el copgament al cap. Segons ha recordat, "més del 75%" de la despesa social –educació, sanitat i serveis socials– la gestionen les comunitats autònomes i, per tant, és necessari que Madrid "comparteixi l'esforç" amb la resta de nivells de l'administració per "no posar en joc" el moll de l'os de l'estat del benestar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha defensat que Mariano Rajoy hagi passat d'un objectiu de dèficit del 4,4% a un 5,8%, però creu que ara això cal redistribuir-ho, tret "que el govern del PP comenci a establir el copagament en aquests serveis". Ha denunciat, però, que aquesta suposada intenció –que la Moncloa nega– no es farà pública fins després de les eleccions andaluses del 25 de març, quan es presentin els pressupostos.

stats