Política 25/03/2012

CiU retira el nom de Puigbó com a candidat a la CCMA i obre la porta així a un acord amb el PSC

La federació havia presentat quatre noms tot i que li pertocaven tres en el consell de govern

Acn
1 min

BarcelonaCiU retirarà el nom de Josep Puigbó com a candidat a formar part del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons fonts del grup parlamentari nacionalista, i obre la porta així a un acord amb el PSC. La federació havia presentat quatre noms tot i que li pertocaven tres, que finalment seran Brauli Duart, que presidirà l'ens, Núria Llorach i Antoni Perman. E

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

l PSC, per la seva part, va aportar els noms de Xavier Guitart i Josep Bilar, i el PPC el d'Armand Querol, que ocuparà la vicepresidència després d'un acord entre la federació i els populars.La qüestió de la CCMA ha estat object de discussió pública entre CiU i PSC, en primer lloc perquè el Govern va aprovar la reforma de l'ens amb l'abstenció dels populars, i ara també perquè havien tancat un acord que donava al PPC la vicepresidència del consell de govern. Els socialistes fins i tot van amagar amb no estar presents a la CCMA, i CiU va arribar fins i tot a fer una proposta de quatre candidats.

Finalment la sang no ha arribat al riu i la federació ha fet un primer gest retirant un dels quatre noms, el de Josep Puigbó. Tot i que no hi ha cap pacte tancat, aquest gest de CiU facilita un possible acord. Des de la federació ja havien reconegut en diverses ocasions que el que seria lògic és que el PSC tingués dos representants, CiU tres i el PPC un.

stats