CONGRÉS CDC
Política 25/03/2012

Oriol Pujol: "L'actitud patriòtica convergent està basada en la sensibilitat social"

El nou secretari general de CDC visualitza el relleu amb un discurs que entronca amb l'herència del seu pare, Jordi Pujol, i fixa l'estat propi com a aspiració política de Catalunya

Oriol March
1 min

ReusEl primer discurs d'Oriol Pujol com a secretari general de CDC ha estat farcit d'agraïments i ha entroncat amb l'herència del seu pare, Jordi Pujol, president de la Generalitat durant 23 anys. "L'actitud patriòtica convergent està basada en la sensibilitat social", ha resumit el cinquè fill del fundador de CDC. Aquesta actitud, ha assegurat, és l'única bandera fixa que ha tingut el partit en tota la seva història.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la voluntat de vincular aquest eix social amb les aspiracions nacionals, Pujol ha volgut ressaltar la singularitat de CDC a l'hora de desmarcar-se dels esquemes clàssics de la política. "La gent no viu pensant en l'eix dreta-esquerra, sinó en materialitzar els seus somnis", ha argumentat el secretari general de CDC. Uns somnis que, en el cas de Catalunya, passen per treballar de cara a la consecució d'un estat propi en el marc de la Unió Europea.

El capítol d'agraïments ha estat protagonitzat pels elogis al seu pare, a qui li ha volgut reconèixer que "no ha fracassat en el seu projecte per a Catalunya". Fent ús de les mateixes metàfores nàutiques que el president de la Generalitat, Artur Mas, Pujol ha agraït al també president del partit que hagi fet "sortir els vaixells de Catalunya del port", en referència a la transició nacional.

stats