MITJANS PÚBLICS
Política 20/03/2012

ERC diu que el PP vol "treure el ferro nacionalitzador que té TV3 i Catalunya Ràdio"

Els populars repliquen als republicans que els mitjans públics no han de ser "instruments d'adoctrinament"

Acn
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } ERC ha assegurat que el PP vol "treure el ferro nacionalitzador que té TV3 i Catalunya Ràdio" i "repartir" la funció dels mitjans públics catalans per impulsar la industria cultural i audiovisual catalana. Així ho ha assegurat la seva portaveu, Anna Simó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC, al marge de les negociacions per proposar candidats al consell de Govern de la CCMA, ha avançat que votaran en contra de tots els noms perquè "s'estan carregant" un model de mitjans públics "pactat per una amplíssima majoria". El portaveu del PP, Enric Millo, ha replicat a Simó que els mitjans públics no han de ser "instruments d'adoctrinament". Els candidats són un pacte per "la regovernamentalització i per restar pluralitat". Per això, els republicans ja han avançat que votaran en contra de tots els candidats. Simó creu que per aquesta via el PP vol "liquidar nacionalment el paper" de TV3 i Catalunya Ràdio a més de servir d'"impuls" a la indústria cultural.

Millo ha respost a Simó afirmant que els mitjans públics catalans no són el "ferro nacionalitzador de res", ni un "instrument d'adoctrinament". Millo ha declarat que "l'època d'Stalin i Lenin va passar fa molt temps". En aquest sentit, ha afirmat que els mitjans públics han de respectar el pluralisme i el respecte a la diversitat pròpia de la societat catalana i ha recordat que el pacte entre PP i CiU sobre la llei de l'audiovisual en basa en aquests principis. El portaveu popular ha afegit que no veuen res de negatiu en el fet que el català sigui la llengua principal en els mitjans públics de Catalunya.

CiU demana al PSC major entesa per la Corpo

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha reiterat la voluntat del seu grup d'arribar a un acord a tres bandes amb el PSC i el PP sobre la composició del consell de govern de la CCMA. També ha fet una crida als representants de tots dos partits a deixar de banda "els recels mutus i treballar per arribar a un acord que permeti l'entesa". El diputat convergent ha posat especialment al PSC en la diana de les seves crítiques i ha assenyalat una diferència clara entre el que els socialistes van expressar en les negociacions sobre la llei de l'audiovisual i les declaracions que estan fent ara. Turull ha recordat que CiU va accedir a peticions dels socialistes com ara la separació d'aquesta de la resta de lleis òmnibus, la creació d'una vicepresidència al consell de govern de la CCMA o l'augment de cinc a sis en el nombre d'integrants d'aquest òrgan.

stats