PLE DEL PARLAMENT
Política 05/10/2011

Govern i PP no aconsegueixen tancar un acord per desbloquejar la reforma de la CCMA

ERC demanava ajornar la votació al proper Ple per tenir temps per negociar, un extrem que CiU contempla només si demà no té els suports necessaris

Acn
2 min
La vicepresidenta, Joan Ortega, i la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, al bar del Parlament

BarcelonaDesprés d'una jornada intensa de reunions i contactes, Govern i PP encara no han tancat un acord perquè el Parlament rebutgi aquest dijous les esmenes a la totalitat i es permeti que el projecte de llei que modifica la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals (CCMA) es comenci a debatre al Parlament. Es preveu però que en les pròximes hores continuïn les converses. D'altra banda, CiU també ha tingut contactes amb ERC, qui ha plantejat ajornar la votació de les esmenes a la totalitat fins al pròxim ple per donar més temps a les negociacions. La federació, però, manté l'ordre del dia confiant a arribar a un acord amb el PPC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la presidenta del PP A CATALUNYA, Alícia-Sánchez Camacho, s'han reunit durant mitja hora al bar del Parlament però no han tancat un acord que garanteixi els vots dels populars per rebutjar les esmenes a la totalitat presentades pel PSC, ERC, ICV-EUiA i els subgrups Ciutadans i Solidaritat. Està previst que la votació d'aquestes esmenes se celebri aquest dijous a les 10h del matí, per tant, les converses continuaran en les pròximes hores. En cas que CiU no tingui assegurats els suports necessaris retirarien la votació de l'ordre del dia.

Els populars volen que hi hagi un acord sobre el model de la CCMA, però també un compromís del Govern perquè els populars puguin participar en el desenvolupament d'aquest model. A més, afegeixen que aposten per una CCMA que sigui eficaç, que garanteixi la pluralitat i sigui austera. Les lleis aprovades pel Govern que modifiquen la legislació actual contemplen una reducció de 12 a 5 dels membres del Consell de Govern de la CCMA, així com eliminar la figura de la direcció general, unes funcions que assumiria el president. A més, estableix que els membres del consellsiguin escollits pel Parlament per majoria de dos terços després de ser proposats pel CAC (Consell Audiovisual de Catalunya)

Aquest dimecres al matí ja s'ha produït una primera reunió entre representants de CiU i del PP. Hi han participat la presidenta dels populars, Alícia-Sánchez Camacho, i el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, i per l'altra banda, el secretari general de presidència, Quico Homs, i el portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Però les intenses negociacions que ja van començar aquest dimarts a la nit no han fet possible que aquest vespre, a l'hora d'abandonar el Parlament, s'hagi arribar a un acord.

ERC, a l'espera de les negociacions

CiU també ha intentat que ERC retiri l'esmena a la totalitat que ja ha presentat però des de la federació nacionalista no confien que els republicans facin marxa enrere. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, s'ha reunit aquest matí amb el president del grup parlamenti d'ERC, Joan Puigcercós, i el diputat Carmel Mòdol. En aquesta trobada, els republicans han plantejat la seva disposició a començar a negociar des de zero si s'ajorna la votació sobre les esmenes a la totalitat prevista per aquest dijous.

De fet, la votació s'havia de celebrar aquest dimecres però hi ha hagut un canvi de l'ordre del dia perquè CiU no comptava amb els suports suficients.

stats