CCOO proposa una doble via de negociació per resoldre la qüestió catalana

El sindicat defensa una reforma de la Constitució i la celebració d'un referèndum legal

Comissions Obreres (CCOO) s'ha ofert aquest dijous com a mediador entre els governs català i espanyol per canalitzar una sortida política a la situació actual. El sindicat considera un "risc" que el Parlament de Catalunya proclami unilateralment la independència, però també que l'executiu espanyol decideixi suspendre l'autonomia del territori català.

És per això que el sindicat proposa una doble via de negociació: d'una banda, reclama una reforma de la Constitució Espanyola i un nou marc d'autogovern per al territori català; de l'altra, s'ofereix com a àrbitre perquè la ciutadania de Catalunya pugui pronunciar-se "legalment i lliurament". De fet, l'organització no va cridar a la participació del referèndum de l'1-O perquè no es trobava dins els marcs legals.

"L'obertura d'ambdós espais de negociació hauria de ser immediata i materialitzar-se en absència de mesures unilaterals", diu el comunicat firmat pel secretari general, Unai Sordo. La proposta de CCOO va dirigida a totes les forces polítiques, els governs català i espanyol i les organitzacions empresarials i socials del país.

A part d'això, el sindicat també comparteix la iniciativa proposada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) en la creació de la Comissió Independent per a la Mediació, la Conciliació i el Diàleg, un espai on es pretén que tots els actors polítics puguin canalitzar el conflicte.

Més continguts de