Política 07/07/2015

CDC vol forçar una votació al Congrés per donar suport a la permanència de Grècia a Europa i a l'euro

Asseguren que "s'han comès molts errors" en la crisi del país hel·lè i demanen una "segona oportunitat"

Europa Press
1 min
El diputat de CiU al Congrés Pere Macias. EFE

MadridCDC vol forçar el ple del Congrés dels Diputats a decidir la seva posició respecte de la crisi de Grècia presentant una iniciativa parlamentària per donar suport a la permanència del país grec a la UE i a l'euro, i en què, a més, s'aposti per combinar reformes amb suport al creixement. També obren la porta a una reestructuració del seu deute si fos necessari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposició no de llei, que recull Europa Press, parteix del reconeixement que s'han comès "molts errors" a la crisi grega tant per part de les institucions gregues com per part de les europees o les internacionals.

"Ara Grècia necessita una segona oportunitat. Europa ha de comprometre's amb Grècia i Grècia ha de comprometre's amb Europa", planteja CDC.

Per això, els convergents volen que el govern espanyol "posi tot el seu esforç" a "aconseguir un acord" amb el govern d'Alexis Tsipras perquè Grècia "pugui seguir sent un estat membre de la UE i, si ho desitja, de l'euro". I, d'aquesta manera, que pugui "sortir de la seva difícil situació social i econòmica" mitjançant una estratègia que uneixi "reformes estructurals pendents" i "el decidit suport d'Europa" al creixement, i que inclogui, "si és necessari", una "raonable reestructuració del deute".

stats