POLITICA
Política 01/06/2012

CDC veu "fora de lloc" les "insinuacions" policials sobre el finançament il·legal

Convergència considera que l'informe policial fa acusacions "sense base jurídica" que no arriben a demostrar "res"

Efe
1 min

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha denunciat que les "insinuacions" que fa la Policia Nacional espanyola sobre el suposat finançament il·legal del partit no tenen "base jurídica" i estan "fora de lloc, perquè no arriben a demostrar res". L'informe policial encarregat pel jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música acusa CDC d'haver-se finançat irregularment a través de la seva fundació, la Trias Fargas, amb donatius d'empreses contractades per la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de Convergència han al·legat que aquestes donacions van arribar en bona mesura en una època en la qual CiU ja no governava ni la Generalitat ni cap altra institució rellevant de Catalunya. És per això que, a parer de CDC, no pot establir-se relació de causa-efecte entre aquests pagaments i les adjudicacions.

A les files convergents hi ha malestar pel fet que s'hagi filtrat un informe policial sense que abans "el jutge hagi fet la seva valoració després d'una anàlisi documental" o hagi obert sumari. Tot i així, el partit assegura que està tranquil perquè no hi ha hagut "cap ocultació" i creu que l'informe policial "acabarà en res". Per altra banda, la formació argumenta que la Fundació CatDem, antigament Trias Fargas, està "directament vinculada" al partit, per la qual cosa la seva relació econòmica amb Convergència és "absolutament lògica".

stats