ASSEMBLEA D'ICV
Política 22/04/2013

CDC i ERC celebren l'aposta decidida d'ICV per l'estat propi

Anna Simó, però, recorda que els ecosocialistes encara no han decidit quin vot propugnaran davant la consulta

O. March / R. Tugas
1 min

BarcelonaEls dirigents de CDC i d'ERC veuen amb molt bons ulls l'aposta decidida que ha fet ICV per l'estat propi i el dret a decidir en la seva desena assemblea, realitzada aquest cap de setmana. Així, els nacionalistes Josep Rull i Lluís Corominas han aplaudit la decisió dels ecosocialistes d'incloure l'estat propi com una de les opcions de futur per a Catalunya. "És una bona notícia; com més siguem capaços d'eixamplar dret a decidir i estat propi, més possibilitats hi haurà de reeixir", han assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, la portaveu d'ERC, Anna Simó, també ho ha valorat "molt positivament", fruit "de com s'ha mogut la centralitat política, especialment després de l'11 de setembre i les eleccions catalanes", i en especial que ja rebutgin "una pregunta múltiple com la que van defensar abans, incloent l'estat federal". Tanmateix, la dirigent republicana ha apuntat que "l'únic que queda per saber és quin vot defensarà ICV" davant la convocatòria de la consulta.

Diferències respecte l'aliança que propugna ICV

Així mateix, en referència a l'aposta per impulsar un nou subjecte polític que aspiri a ser alternativa a CiU, Simó ha explicat que no acaba de "tenir clar si ICV inclou altres forces d'esquerres o les que sorgeixen dels moviments socials", tot i que creu que els ecosocialistes es refereixen a la segona opció, atès que, si volguessin una unió dels partits d'esquerres, "s'haurien referit a ERC i PSC com a segona i tercera força en nombre d'escons". "L'important és saber quin objectiu hi ha i si inclourà moviments amplis com l'ANC", ha afegit Simó.

stats