Política 09/09/2013

CDC insisteix que la consulta ha de tenir només dues respostes possibles

Els convergents demanen una Diada "amb estelades i senyeres" per donar un missatge clar al govern espanyol sobre el procés sobiranista

Oriol March
1 min
Lluís Corominas i Jose Rull, en roda de premsa a la seu de CDC / ACN

BarcelonaConvergència no s'ha mogut "ni un mil·límetre" del guió sobiranista dels últims mesos i celebra que el president Artur Mas hagi posat calendari al procés. Aquesta ha estat la conclusió que han extret els dirigents del partit aquest dilluns en la comissió de coordinació institucional de CDC, que s'ha reunit a la seu nacional de la formació. Així ho han explicat Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació institucional, i Josep Rull, secretari d'organització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha volgut deixar clar que "no hi ha marxa enrere" i ha plantejat les eleccions plebiscitàries com el pas previ a una declaració "de sobirania" del Parlament que permeti la proclamació de la independència. Pel que fa a la consulta, Rull ha apostat per una pregunta clara que només tingui dues respostes possibles: sí o no. "No ens plantegem una consulta que no parli de l'estat propi", ha insistit el secretari d'organització de CDC.

Pel que fa a la Diada d'enguany, Corominas ha demanat "estelades i senyeres" als balcons per donar un missatge nítid dirigit al govern espanyol a favor del dret a decidir.

stats