Política 12/01/2015

CDC acusa ERC de no tenir "voluntat clara d'acord" i nega posar condicions sobre els independents

La portaveu del partit, Mercè Conesa, reclama als republicans "tornar a la cultura de l'entesa" i assegura que és Convergència "qui fa el sacrifici més gran" en aparcar les sigles. Defensa que el millor escenari seria la llista unitària

Oriol March
2 min
Mercè Conesa, portaveu de CDC, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaPrimera reunió de l'executiva de CDC després de les vacances de Nadal encara amb les negociacions per les eleccions plebiscitàries en marxa. La portaveu del partit, Mercè Conesa, ha acusa ERC de no tenir "voluntat clara d'acord" i ha negat que els nacionalistes "posin condicions sobre els independents" que haurien d'anar a la llista del president de la Generalitat, Artur Mas. "Cal tornar a la cultura de l'entesa", ha indicat Conesa en una roda de premsa en què ha reclamat "discreció" a ERC a l'hora de negociar els termes de les eleccions plebiscitàries. "Paraules com 'acatament' i 'imposició' no tenen voluntat clara d'acord", ha afegit la dirigent nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de CDC ha volgut deixar clar que el millor escenari seria la llista unitària que va proposar Mas en la seva conferència del 25-N i ha assenyalat que "qui fa el sacrifici més gran" és Convergència, perquè està disposada a aparcar les sigles de cara als futurs comicis. "Estem disposats que CDC no es presenti a les eleccions amb les sigles habituals", ha indicat, al mateix temps que ha subratllat que "Unió és conscient d'aquest escenari".

Conesa també ha volgut destacar que la proposta que hi ha ara damunt la taula, és a dir, que només la llista de Mas compti amb independents, surt de les entitats del sobiranisme civil i no pas del president de la Generalitat. Sobre aquesta candidatura, la portaveu del partit ha indicat que CDC no hi tindria cap vincle legal.

"Tenim claríssim que l'objectiu és la independència de Catalunya", ha asseverat la portaveu de Convergència, que ha negat que hi hagi un "refredament" del procés, tot i que sí que ha advertit que hi pot haver un cert "cansament" de les negociacions entre CDC i ERC per les plebiscitàries. Està previst que en les properes hores hi hagi nous contactes per mirar de desencallar les negociacions.

Data de les eleccions

"Si valorem que una precipitació pot portar al fracàs del procés, no donarem suport a unes eleccions de forma immediata", ha assenyalat Conesa durant el torn de preguntes.

stats