POLÍTICA
Política 05/03/2012

Oriol Pujol no descarta eleccions anticipades si fracassa el pacte fiscal

El president del grup parlamentari de CiU recorda que la "possibilitat" de convocar eleccions la té el president de la Generalitat, i "aquesta competència" la pot exercir si un dia considera que cap dels "supòsits" i de les "intencions" d'aquesta legislatura es poden "materialitzar"

Acn
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha evitat descartar un avançament electoral el 2013 si el president de la Generalitat, Artur Mas, considera que el pacte fiscal i altres objectius de la legislatura no es poden materialitzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió d'aquest dilluns del comitè executiu de Convergència, Pujol ha recordat que la "possibilitat" de convocar eleccions la té el president de la Generalitat, i "aquesta competència" la pot exercir si un dia considera que cap dels "supòsits" i de les "intencions" d'aquesta legislatura es poden "materialitzar", ha afegit amb certa ambigüitat.

D'altra banda, Pujol ha emplaçat el PSC a "reprendre" el diàleg bilateral amb CiU i donar per finalitzada la suspensió de relacions amb els nacionalistes arran del pacte pressupostari entre el Govern i el PPC.

Pujol ha dit que no entén "què és el que impossibilita que aquestes relacions es puguin reprendre", atès que la conferència del primer secretari del PSC, Pere Navarro, sobre la seva proposta de pacte fiscal sembla un intent d'aproximació al diàleg amb CiU.

"Res no ens fa pensar que les relacions estiguin trencades", ha afirmat Pujol, partidari de reobrir les converses amb els socialistes en els quatre àmbits de treball que es van fixar fa un parell de mesos: pacte fiscal, pacte social, ens locals i paquet legislatiu com llei electoral.

Avui s'ha celebrat l'última reunió del comitè executiu de CDC abans que els convergents celebrin el seu congrés, del 23 al 25 de març a Reus (Baix Camp), i després que ahir acabés el termini de presentació d'esmenes: en total, 2.367 propostes de modificació a les dues ponències que es discutiran al conclave.

stats