Política 26/06/2013

CDC veu la desimputació de Masalles com un primer pas per demostrar la innocència d'Oriol Pujol pel cas ITV

Convergència defensa que Pujol no pot haver comès un delicte de tràfic d'influències si es retiren els càrrecs contra l'únic funcionari que estava imputat

Acn
1 min

BarcelonaCDC es mostra "optimista i tranquil·la" davant la interlocutòria del magistrat instructor del cas de les ITV que ha desimputat el subdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles, perquè no veu suficientment provat que conegués el "pla presumptament il·lícit" per crear l'empresa Upprime. Fonts de CDC han explicat a l'ACN que, tenint en compte aquesta decisió del magistrat, "el més lògic seria que en el pròxim pas quedi clar que Oriol Pujol no ha comès un delicte de tràfic d'influències". L'argument de CDC és que Masalles era fins ara l'únic funcionari imputat per aquest cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja em diràs tu a qui ha pogut influenciar Pujol?", han afegit aquestes fonts. CDC està convençuda que les proves que aportaran a partir del 2 de juliol, quan el magistrat ha citat totes les parts a comparèixer, demostraran que Oriol Pujol no ha comès tràfic d'influències en l'adjudicació de les ITV i que les acusacions sobre Pujol "cauran pel seu propi pes".

Pel que fa a la decisió del magistrat de convertir el cas en un procediment de jurat, fonts de CDC han assegurat que no tenen cap problema sobre el procediment que se segueixi i s'han mostrat convençuts que no s'arribarà al moment que un jurat hagi de prendre una decisió.

stats