POLÍTICA
Política 06/05/2014

El jutge del cas Palau cita com a imputat l'extresorer de CDC per un compte a Suïssa

Investiga Daniel Osàcar en el marc d'una peça separada del cas del saqueig

Efe
2 min
Daniel Osácar, amb Oriol Pujol Jordi Turull el dia que va declarar als jutjats

BarcelonaEl jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música ha citat a declarar com a imputat per al pròxim 22 de maig l'extresorer de CDC Daniel Osàcar per interrogar-lo per un compte bancari que suposadament té a Suïssa amb 1,28 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció 30 de Barcelona ha citat a declarar Osàcar arran d'un informe policial que manté que des de l'any 2002 disposa d'un compte a Crédit Suisse de Zuric que hauria registrat importants sumes de diners en metàl·lic.

El magistrat ha resolt investigar l'extresorer de CDC en el marc d'una peça separada del cas del Palau de la Música, pendent d'enviar-se a judici i en el qual Daniel Osàcar afronta una petició fiscal de set anys i mig de presó per rebre, a través de Fèlix Millet, comissions de la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública en els governs de Jordi Pujol.

Amb la instrucció del cas del Palau de la Música ja gairebé ultimada, el jutge va rebre de la Fiscalia Anticorrupció un informe que la Policia Nacional va fer arribar al ministeri públic sobre l'existència d'aquest compte d'Osàcar a Suïssa.

El document remès per la Policia al fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, és un concís ofici en el qual s'adjunta un document anònim, acompanyat d'una trentena de pàgines amb retalls d'informacions periodístiques, que sosté que Osàcar té un compte al Credit Suisse de Zuric amb 1,2 milions d'euros.

Aquesta és la primera diligència relacionada amb el cas del Palau de la Música que ordena el magistrat José Julián García de Eulate, que va assumir el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona fa prop d'un mes, la qual cosa el converteix en el cinquè jutge que investiga el saqueig de la institució cultural.

La causa de l'espoliació ja està pendent de l'obertura de judici oral contra els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull, que afronten una petició fiscal de 27 anys de presó, així com contra Osàcar, l'exdiputat convergent Jaume Camps i els directius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, entre altres imputats.

stats