Política 22/06/2015

CDC parlarà amb la imputada Teresa Gomis per decidir si substitueix Jané al Congrés

L'extinent d'alcalde de Reus, imputada pel cas Innova, és la següent a la llista de CiU per Tarragona al Congrés

Europa Press
1 min
La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis, sortint amb agents de la Guàrdia Civil del seu domicili particular, després del registre, el passat 28 d'abril/ ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha explicat aquest dilluns que el partit parlarà amb l'extinent d'alcalde de Reus (Tarragona) Teresa Gomis, imputada pel cas Innova, per analitzar si substitueix o no al Congrés Jordi Jané, recent nomenat conseller de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Jané ha estat fins ara diputat espanyol i vicepresident quart del Congrés, però ara ha de renunciar a l'acta, que correspon a Gomis segons l'ordre de la llista que CiU va presentar a Tarragona a les eleccions generals.

Rull ha recordat que CDC és partidari que els càrrecs públics deixin les seves funcions, no quan se'ls imputa, sinó si finalment se'ls obre judici oral, i ha constatat que ella, ara com ara, està imputada sense més.

El número dos de CDC també ha al·ludit a la negociacions amb UDC sobre el futur dels dos partits al Congrés, i ha assegurat que segueixen els contactes per buscar una solució però no s'ha arribat a l'acord definitiu. Rull ha insistit que el reglament no permet que es divideixin en dos grups, però ha reiterat que l'aposta és buscar una sortida que els permeti tenir "dues veus clares i diferenciades".

stats