Política 24/01/2015

CDC i Unió pugnen per liderar la llista a Vic i no descarten presentar-se per separat

Després que l'alcalde Josep M. Vila d'Abadal anunciés que no es presentaria, Convergència va moure fitxa per reclamar el lideratge de la candidatura d'un feu independentista

Europa Press
1 min
Vila d'Abadal, Forcadell i Casals han entrat a Palau a les tres de la tarda / PERE TORDERA

BarcelonaCDC i Unió pugnen per encapçalar la candidatura al municipi de Vic (Osona) i, de moment, sospesen la possibilitat de presentar-se per separat a les municipals de maig davant la falta d'acord fins ara. Fonts dels dos partits han explicat a Europa Press que es mantenen ferms en la voluntat de presentar els seus respectius candidats: Josep Arimany, en el cas d'Unió, i Anna Erra, en el cas de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La capital d'Osona, un dels feus electorals de CiU, fa 20 anys que té alcaldes d'Unió: Jacint Codina ho va ser del 1995 al 2007, i des de llavors ho ha sigut Josep M. Vila d'Abadal, que va estripar el carnet democristià el 2012 per discrepàncies amb el seu líder, Josep A. Duran i Lleida. Quan Vila d'Abadal, ara president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va avançar que no repetiria com a alcalde, CDC va moure fitxa per reclamar el lideratge de la candidatura.

Ara, però, fonts democristianes reivindiquen la potestat de la plaça i admeten que el diàleg amb CDC "no va per bon camí" perquè volen imposar la seva candidata. Des de Convergència, en canvi, consideren que els "toca" liderar la llista, i s'han marcat fins a finals de gener o principis de febrer per intentar arribar a un acord.

Si les discrepàncies perduren, les dues formacions admeten la possibilitat de concórrer amb llistes separades, i trencar així la tradició de fer-ho conjuntament. Tot i això, unes altres fonts han augurat que la decisió final "s'acabarà prenent des de la direcció de CiU" i hi ha qui apunta que Duran acabarà imposant Arimany com a cap de llista.

stats