Política 26/02/2015

CDC i Unió es conjuren per presentar-se junts a Vic

Les direccions nacionals acorden fer una candidatura conjunta i en el termini d'una setmana acordaran el cap de llista. Les organitzacions locals decidiran si l'alcaldable és Josep Arimany (Unió) o Anna Erra (CDC)

Joan Serra
1 min
CDC i Unió mantenen el pols en la tria del cap de llista de Vic

BarcelonaLes direccionals nacionals de CDC i Unió han arribat a un acord per presentaran una llista conjunta a Vic tot i la pugna per la tria del candidat de la federació. L'entesa permet esvair la possibilitat d'un trencament a la capital d'Osona, però encara no resol l'atzucac per l'elecció del candidat a les eleccions municipals del 24 de maig. Tal com confirmat fonts de la federació a l'ARA, els comitès locals de convergents i democristians decidiran en el termini d'una setmana si finalment l'alcaldable és Josep Arimany (Unió) o Anna Erra (CDC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa vuit mesos que els dos socis van presentar els seus caps de llista per separat, conscients que encapçalar la candidatura de la federació a Vic -CiU ha guanyat totes les eleccions municipals des del 1979- té una importància estratègica. Les executives locals, acomboiades per les direccions nacionals, s’han mostrat fermes i, quan només falten tres mesos per a les eleccions municipals, l’escenari no ha variat gens. Els democristians aposten pel regidor Josep Arimany, mentre que els convergents promocionen Anna Erra, primera tinent d’alcalde a l’equip de Josep M. Vila d’Abadal.

stats