LA NOVA LEGISLATURA
Política 18/12/2011

Sectors de CDC pressionen pel no a la investidura de Mariano Rajoy

Només avalen l'abstenció en cas que hi hagi un compromís clar amb el pacte fiscal

Oriol March
1 min
PRIMERA REUNIÓ 
 Mariano Rajoy i Josep Antoni Duran i Lleida es van reunir ahir per primer cop des de les eleccions espanyoles del 20 de novembre.

BarcelonaDescartada definitivament, des de divendres, la possibilitat de votar a la investidura de Mariano Rajoy, CiU debat internament si s'ha d'abstenir o bé posicionar-se en contra del futur president espanyol. Segons van confirmar ahir a l'ARA fonts de la federació, hi ha sectors de CDC que pressionen pel vot contrari a Rajoy fins i tot abans d'escoltar el seu primer discurs de la legislatura al Congrés. Josep A. Duran i Lleida, en canvi, vol conèixer-ne el contingut abans de decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un corrent que ja es va posar de manifest a l'executiva de la federació de divendres, en què alguns representants de CDC van defensar un no rotund a Rajoy fent servir aquest argument: "Cal deixar clar al Congrés que el PP no va guanyar a Catalunya". Entre els convergents sobiranistes no ha convençut gens ni mica la distància que han pres el futur president espanyol i el seu equip respecte el pacte fiscal, i la flaire recentralitzadora que emana dels plans autonòmics harmonitzadors de Rajoy ha fet saltar les alarmes.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats