Política 02/03/2013

Oriol Pujol diu que Rajoy vol imposar a Catalunya un ajust "inviable"

El secretari general de CDC assegura que l'única administració sobrera és la de l'Estat

Efe / Acn
1 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha clausurat aquest dissabte les jornades municipalistes que Convergència Democràtica de Catalunya / ACN

SevaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha avisat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que un tercer any d'ajustos és "inviable" després de "l'esforç titànic" que ha fet Catalunya i el conjunt dels catalans durant els darrers dos anys. "Tot això té un límit", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Pujol, el Govern tindria molt poca legitimitat si exigís un nou esforç "que ve imposat pel caprici del govern de Madrid".

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha clausurat aquest dissabte les jornades municipalistes que Convergència Democràtica de Catalunya ha celebrat a l'hotel El Montanyà de Seva (Osona). En la seva intervenció Pujol ha apuntat que l'esforç que planteja el govern espanyol perquè Catalunya passi de l'1,96 al 0,7% del dèficit és "inviable".

"Fins avui hem fet un esforç titànic, en dos anys hem rebaixat dos punts el dèficit, i ara ens imposen un nou esforç que és inviable", ha denunciat.

Segons les dades facilitades per Oriol Pujol, la reducció del dèficit que planeja el govern de Rajoy suposaria a la pràctica "suprimir a Catalunya 104 municipis, com el de Molins de Rei, que té 25.000 habitants".

Davant aquesta situació, Oriol Pujol ha denunciat que el PP està "cada vegada més aïllat" i s'ha convertit en "el partit del no al diàleg, del no a la comprensió de les necessitats de Catalunya, i en còmplice i artífex de l'espoliació fiscal".

"No perdrem el temps amb guerres amb el PP perquè ens distrauríem d'allò essencial", ha apuntat Pujol, que, això no obstant, sí que ha anunciat que combatran "l'asfíxia econòmica i cultural que [des del PP] exerceixen sense contemplacions".

stats