Política 07/05/2016

Un centenar de quadres de CDC fan costat a la jornada de debat impulsada per la confluència de Turull, Buch i Munté

La reunió s'ha celebrat a Gironella. El sector afí a Germà Gordó s'ha citat a Barcelona per establir les bases de la plataforma Nova Convergència

Oriol March
2 min
CDC dissenya un congrés de refundació dividit en tres fases

BarcelonaEl matí d'aquest dissabte ha tingut un fort component precongressual a les files de Convergència. Un centenar de quadres del partit, tant nacionals com territorials, s'han acostat a Gironella per participar en una jornada de debat sobre el futur del partit organitzada per la confluència formada per Jordi Turull, Miquel Buch i Neus Munté. Al llarg del matí, segons fonts consultades, s'ha debatut sobre les necessitats del partit amb la participació d'alcaldes, regidors, diputats i alts càrrecs governamentals. En aquesta plataforma hi participen corrents com Moment Zero, liderada per Jordi Cuminal, que és d'on prové precisament Buch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts consultades asseguren que es tracta d'un "debat" i no pas d'una "presentació de res, ni cap adhesió a ningú", però assistents a la trobada assenyalen que pot ser una de les "opcions guanyadores" camí del congrés del partit, que se celebrarà els propers 8, 9 i 10 de juliol a Barcelona. Turull és un dels noms que sonen amb força per ocupar la secretaria general, però no ho ha fet públic. En cercles convergents, se situa aquest projecte com el que compta amb el "suport de l'aparell".

No ha estat l'única trobada de quadres nacionalistes d'aquest matí. En una reunió celebrada a la planta de dalt del Cafè Zurich de Barcelona, Germà Gordó ha reunit la plana major de la plataforma que impulsa, Nova Convergència. Segons fonts consultades, s'ha parlat de la necessitat de fundar un nou partit que mantingui el nom actual –possiblement acompanyat d'un altre cognom– i també s'ha tractat la celebració de primàries per triar candidat a Madrid entre Francesc Homs i Sílvia Requena.

Assemblea de Reagrupament

L'assemblea nacional de Reagrupament ha obert avui la porta a concórrer a les eleccions del 26 de juny en coalició amb Convergència i s'ha mostrat disposada a prendre part en la creació d'un nou partit al costat dels convergents.

L'assemblea nacional d'aquesta formació independentista -que en les eleccions del 20D va concórrer en coalició amb CDC i Demòcrates de Catalunya a la candidatura Democràcia i Llibertat– s'ha reunit aquest matí a les instal·lacions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per analitzar si s'ha de presentar a les eleccions generals i si ha de implicar-se en el procés de refundació de CDC.

En declaracions a Efe, el president de Reagrupament, Ignasi Planas, ha explicat que la seva formació està oberta a presentar-se amb CDC a la cita de 26-J si els convergents no descarten en el seu full de ruta sobiranista una via "unilateral" cap a la independència en cas que l'Estat segueixi bloquejant qualsevol sortida negociada.

stats