CONGRÉS DE CONVERGÈNCIA
Política 24/03/2012

Els delegats de CDC insistiran en la independència

Oriol Pujol descarta que CDC quedi encotillada com una formació "simplement independentista"

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer servir el mètode electrònic per obtenir la seva acreditació al setzè congrés de CDC.

Reus“Hem vingut a parlar sobre la independència i, si pot ser, que la paraula s’inclogui a la ponència política que sortirà del congrés”. Són paraules d'un president de federació territorial de CDC, que, amb un somriure de picardia a la boca, resumia l’esperit amb què els delegats més combatius del partit encaren el setzè congrés de la formació. Així es presentava a les esmenes al document polític del conclave –dirigit per Francesc Homs, futur vicesecretari d’Estratègia del partit– i així es plasmarà en el debat sobre quines addicions –i supressions– caldrà dur a terme a la ponència al llarg del debat, que, tot i començar ahir, tindrà avui dissabte el seu plat fort.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, algunes esmenes ja han estat acceptades abans que s’iniciés el congrés. S’han inclòs al document final expressions com “plenitud nacional” i s’ha plasmat una esmena que demana que el pacte fiscal vagi acompanyat d’una campanya de sensibilització a la ciutadania sobre el “dret a decidir”. Tot i això, qui serà el nou secretari general de CDC, Oriol Pujol, descarta que el partit quedi encotillat com una formació "simplement independentista".

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats