CAS PALAU
Política 05/09/2012

El Palau aclareix al jutge que no renuncia a reclamar a CDC pel desfalc

La Fundació Palau de la Música-Orfeó Català condiciona l'acció civil al fet que la instrucció de la causa demostri que Convergència es va beneficiar dels desviaments

Efe
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, durant la compareixença de divendres en què va donar explicacions sobre la vinculació amb el cas Palau, amb Jordi Turull (CiU).

BarcelonaLa Fundació Palau de la Música-Orfeó Català ha enviat un escrit al jutge que investiga el desviament de fons d'aquesta institució cultural per aclarir-li que no renuncia a reclamar a CDC si en la investigació es constata que el partit es va lucrar amb el desviament. Segons un comunicat del Palau de la Música, l'acusació particular que l'entitat cultural exerceix en la causa oberta per l'espoliació ha respost així a la provisió del jutge instructor, que el 27 de juliol passat va instar la institució a concretar si renunciava o no a exercir l'acció civil contra CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge instructor Josep Maria Pijuan pretenia en la seva providència aclarir els dubtes suscitats per un escrit que el juliol passat va remetre l'acusació exercida pel Palau de la Música en la qual aquesta manifestava que no veia indicis que CDC s'embutxaqués diners desviats del Palau i demanava que s'augmentés la fiança imposada als exresponsables del Palau i principals encausats en aquest cas, Fèlix Millet i Jordi Montull. Aquest escrit va ser esgrimit pel secretari general de CDC, Oriol Pujol, en la seva compareixença al Parlament per donar explicacions sobre la fiança de 3,2 milions d'euros que el jutge va imposar al seu partit com a responsable civil del saqueig, encara que dies després l'Orfeó Català va desmentir en un comunicat que exonerés la formació nacionalista de responsabilitats en el cas Palau.

En el nou escrit remès ara al jutge, el Palau insisteix que no ha renunciat a exercir l'acció civil que pugui correspondre a CDC, si en la instrucció de la causa es desprenen indicis que la institució cultural va resultar perjudicada pel suposat desviament de fons a la formació nacionalista. Com en els seus anteriors escrits, l'acusació particular condiciona la seva posició al transcurs de les investigacions judicials, sense que de moment hagi manifestat de forma expressa la seva intenció d'exercir accions contra CDC com a perjudicada.

El jutge ha fixat en 3,2 milions d'euros la fiança que CDC haurà de pagar per respondre judicialment a les acusacions que el vinculen amb el cas del desviament de fons del Palau de la Música i el seu suposat finançament il·legal a través de comissions pagades per empreses a canvi d'adjudicacions d'obra pública en els governs de Jordi Pujol. L'instructor considera que aquests 3,2 milions d'euros és la quantitat que CDC s'hauria embutxacat del desviament de fons perpetrat per Millet i Montull.

stats