Política 29/09/2015

CDC creu que les imputacions pel 9-N no afecten "la dignitat d'una persona, sinó la dignitat de tot un país"

Laia Vicens
1 min
Josep Rull ha denunciat un intent d'interferir en la campanya electoral / EFE

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha afirmat que les imputacions pel 9-N no afecten "la dignitat d'una persona, sinó la dignitat de tot un país". "A través de la imputació, s'imputen els més 2 milions de catalans que van votar el 9-N", ha assegurat Rull en una roda de premsa per reaccionar a la decisió del TSJC. Al seu parer, la millor manera de "plantar cara" a l'Estat és "culminar el procés democràtic" i, en una avís a la CUP de cara a la investidura d'Artur Mas, "estar al costat dels que estan perseguits per posar les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Rull ha dit que la imputació "reforça la voluntat de Mas de ser president de Catalunya" i ha assegurat que no hi ha "cap sentència ni cap tribunal" que impedeixi a Mas ser president "si així ho decideix el Parlament". En aquest sentit, Rull ha demanat "posar en valor" que Mas és un dels "millors actius" del procés tant a Catalunya com a l'exterior.

Rull ha denunciat la decisió "previsible" del TSJC i ha criticat que l'Estat vulgui "guanyar als tribunals i amb el codi penal el que és incapaç de resoldre des de la democràcia i a les urnes".De fet, Rull ha denunciat la "covardia política" de l'Estat i creu que és una evidència més de la "utilització partidista" de la justícia per part de l'Estat.

A més, el dirigent de CDC ha assegurat que fer coincidir la declaració als jutjats amb el 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companya és un "acte de provocació o una estupidesa rotunda o les dues coses" i ha avisat que aquesta "poca sensibilitat" no passarà "inadvertida".

stats