Política 09/05/2016

CDC prepara "canvis" en la campanya del 26-J i insisteix que no és la segona volta dels comicis del desembre

El partit rebutja renunciar a les sigles per coaligar-se amb Demòcrates. Els nacionalistes mobilitzen tota la cúpula per fer campanya camí de la consulta interna del 21 de maig

Oriol March
2 min
La portaveu de CDC, Marta Pascal, en roda de premsa

BarcelonaConvergència mobilitzarà tota la seva cúpula de cara a la campanya camí de la consulta interna del proper 21 de maig que decidirà sobre si cal fundar un nou partit o bé renovar l'actual. La campanya, segons ha explicat aquest dilluns la portaveu de CDC, Marta Pascal, comença avui mateix i s'allargarà fins al proper 19 de maig. Pascal també ha explicat que hi haurà interventors, com havien demanat membres de la direcció, per tal de garantir el "joc net" en el procés electoral. En clau electoral, la dirigent nacionalista ha apuntat que el 26-J no és una "segona volta" del 20-D i ha assenyalat que hi haurà els "canvis pertinents" per millorar resultats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi haurà una setantena d'actes de campanya repartits pel territori, que comptaran amb la participació de la direcció del partit. "Busquem un vot massiu", ha assegurat la portaveu de la formació, que ha destacat que aquest procés intern se solapa amb la celebració de primàries per trobar candidat a Madrid. El proper 13 de maig és el dia límit per presentar-se, i de moment hi ha dos noms: Francesc Homs, cap de files de Democràcia i Llibertat, i Sílvia Requena.

Actualment, CDC té 17.000 militants al corrent de pagament, que seran els que podran participar en la votació sobre el futur del partit i en la tria de cap de llista per a Madrid. Pel que fa a la proposta de Demòcrates de Catalunya de formar una candidatura anomenada 'Junts pel Catalunya', Pascal ha apuntat que el seu partit es presentarà amb les sigles de Convergència Democràtica de Catalunya. La decisió ja ha estat comunicada al partit que lidera, entre d'altres, Antoni Castellà.

"Aquestes eleccions són una nova oportunitat per omplir les urnes a favor del procés", ha apuntat la portaveu de Convergència, que ha demanat "ser forts a Madrid". Pascal ha evitat valorar les enquestes que situen en mala posició el partit i ha apuntat que el "sentiment majoritari" és que cal defensar l'estat propi. "Això no és una segona volta. Farem els canvis pertinents", ha reivindicat.

stats