Política 22/07/2013

CDC situa en el segon semestre del 2014 el moment òptim per a la consulta

El partit convoca una convenció per debatre i concretar la seva proposta d'estat propi

Marc Colomer
2 min

BarcelonaCDC ha situat aquest dilluns en el segon semestre del 2014 el moment més òptim per a la consulta d'autodeterminació. Les eleccions europees de maig inhabiliten bona part del primer semestre. Per això, el secretari d'organització del partit, Josep Rull, ha admès en roda de premsa que "hi ha diverses opcions", però "el segon semestre compliria l'acord" subscrit amb ERC i permet arribar-hi "amb tots els instruments d'estat a punt". De fet, l'altre element que condicionarà el calendari català serà la consulta d'Escòcia, prevista per al 18 de setembre del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull, però, ha explicat que hauria de ser la comissió parlamentària pel dret a decidir la que decidís tant la data com la pregunta del referèndum. De fet, considera que a finals d'aquest 2013 hauria de quedar fixada la data i la pregunta, com va anunciar el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, en una entrevista a l'ARA. Mentrestant, Rull ha receptat un any de "molta feina per eixamplar la majoria" tant a favor del dret a decidir com de l'Estat propi.

Convenció nacional

Rull ha presentat aquest dilluns en roda de premsa, juntament amb Josep Lluís Cleries i Lluís Corominas, la convenció nacional que, sota el títol 'Compromesos amb les persones', es proposa debatre per concretar d'ara a primers d'any 2014 la seva proposta d'estat propi. La convenció, però, no se centrarà només en l'endemà de l'eventual consecució de l'estat propi, sinó que també es fixarà en la gestió del que es faci mentrestant. La convenció la presidirà Josep Lluís Cleries, que ha manifestat la voluntat de fer una "sacsejada interna perquè la gent ens vegi a prop i que sàpiga que són la Convergència de sempre, amb l'ànima social de sempre".

stats