Política 05/09/2018

L'activista dels CDR que va marxar de Catalunya per les acusacions de rebel·lió i terrorisme és a Brussel·les

Adrià Carrasco compta amb l'equip legal de Puigdemont i farà una roda de premsa demà a la capital europea

Acn
1 min
Pancarta de la manifestació en solidaritat amb Adrià Carrasco

Brussel·lesL'activista dels CDR Adrià Carrasco, buscat per la policia espanyola per unes acusacions de terrorisme, rebel·lió i sedició, és a Brussel·les. El jove que la policia va intentar localitzar el dia que van detenir Tamara Carrasco a Viladecans farà una roda de premsa aquest dijous al matí a la capital europea acompanyat del seu advocat, Christophe Marchand, i també del membre del grup de suport 'Adri et volem a casa', Efrem Blázquez. Carrasco compta amb l'equip legal de Puigdemont, els exconsellers a l'exili i Valtonyc, coordinat per Gonzalo Boye, que ha deixat clar que no hi ha cap ordre de detenció emesa contra el jove.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gairebé dos mesos després de marxar de casa seva, quan la policia s'hi va presentar per detenir-lo, va enviar un missatge per explicar que estava a l'estranger i que, malgrat "la por", estava bé. A la missiva, el jove, de 25 anys, també va fer una crida a participar a la manifestació convocada aquest diumenge a les cinc de la tarda davant de l’Ajuntament d’Esplugues per denunciar la seva situació i la persecució de què són víctima ell, Tamara Carrasco i els membres dels CDR "per protestar pacíficament".

De fet, fa poc més d'un mes que centenars de persones es van manifestar pels carrers de Barcelona en solidaritat amb l'activista dels CDR. Membres del grup de suport a l'Adri van llegir un manifest en el qual van destacar que l'activista sigui el primer exiliat civil a causa de la persecució de la justícia espanyola. "Sabem que l'Adri i la Tamara no són polítics ni gent reconeguda mediàticament, però estan patint la repressió igual que tota la resta de preses i exiliades per part de l'estat espanyol", van denunciar.

stats