Política 22/05/2018

Els CDR demanen una "mobilització permanent" per aturar l'aplicació de l'article 155 i "construir la República"

Denuncien que la suspensió de l'autonomia "consolida el cop d'estat" i un "menyspreu" per a Catalunya

Ara
1 min
Concentració davant de la Delegació del Govern convocada per alguns CDR amb el suport de la CUP

BarcelonaEls Comitès de Defensa de la República (CDR) criden a la mobilització permanent per fer efectiva la República, aturar l'aplicació de l'article 155 i "desbordar un estat espanyol repressor i demofòbic". En un comunicat emès aquest dimarts i publicat al seu compte oficial de Twitter, els CDR critiquen que el manteniment de la intervenció de l'autonomia "consolida el cop d'estat que va començar fa gairebé set mesos", un fet que consideren que és un "menyspreu" a la voluntat de la població catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els CDR també diuen que el manteniment del 155 posa en evidència que la independència "no es podrà materialitzar amb uns dirigents polítics independentistes que compleixin i acatin la legalitat espanyola" i reclamen que es respectin els resultats del referèndum de l'1 d'octubre.

En aquest sentit, asseguren que "el poble de Catalunya" ja va demostrar l'1-O que és "capaç de resistir i d'aconseguir els seus objectius de forma pacífica i desobedient, popular i inclusiva", davant la "violència policial de l'estat espanyol". Per als CDR la situació que viu Catalunya també suposa "un atac a la llibertat de tots els ciutadans de l'estat espanyol" i "una vergonya per a les institucions de la Unió Europea".

stats