Política
Política 24/08/2011

La CE aplaudeix el compromís del govern espanyol amb l'estabilitat pressupostària

El portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj, assegura que la mesura “no passarà per alt als mercats”

Redacció
2 min
Amadeu Altafaj, portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea, a Brussel·les / ACN

BarcelonaEl portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj, ha apluadit aquest matí el compromís que ha demostrat el govern espanyol “elevant l'estabilitat pressupostària a la Constitució”, una mesura que, segons Altafaj, “no passarà per alt als mercats”. Ho ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que, amb el pas fet pel govern espanyol, “serà difícil que altres països puguin explicar i argumentar” que no volen adoptar les mesures d'estabilitat recomanades per Alemanya i França. No obstant, Altafaj ha volgut aclarir que el debat sobre els pressupostos “correspon a cada estat membre”, sempre i quan “no es posin en qüestió els compromisos acordats amb els socis europeus”, i ha deixat de banda la polèmica generada per l'acord bilateral del PSOE i el PP, sobre el que ha reblat “cada país té els seus procediments per esmenar les pròpies constitucions, i aquí la Comissió no hi té res a dir”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rescat de Grècia

El portaveu ha insistit en l'emergència de posar en marxa el segon rescat econòmic i, en aquest sentit, ha assegurat que “no és prudent introduir diferents nivells de compromís”, fent una clara al·lusió a la petició del govern finlandès, que supedita la seva aportació a unes garanties mínimes per part del govern d'Atenes.

Lideratge europeu

Sobre la proposta d'un govern econòmic europeu sorgida de les reunions bilaterals entre Merkel i Sarkozy, el portaveu considera que no aportaria “cap valor afegit” i, en aquest sentit, ha insistit que “no cal crear nous òrgans europeus, sinó complir de forma estricte les regles que s'han acordat”.

Altafaj ha destacat les figures de França i Alemanya com a “dos dels motors principals de la Unió Europea” i ha aplaudit la iniciativa dels dos països per aportar idees que vetllin per “l'interès general europeu”, una dinamìca que “hauria de ser adoptada per tots els estats membres”, ha conclòs.

stats