ELECCIONS 25-N
Política 08/11/2012

CiU obtindria majoria absoluta el 25-N i hi hauria fins a 95 diputats favorables a la consulta, segons el CEO

Els nacionalistes obtindrien 71 diputats i el PP seria segona força amb 18-19 representants. El PSC s'enfonsaria fins als 15 escons

Oriol March
1 min
Els partits polítics hauran de posicionar-se sobre el dret a decidir en el debat de política general que comença dimarts al Parlament.

BarcelonaCiU guanyaria les eleccions del 25-N amb majoria absoluta, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que s'ha presentat aquest dijous al matí. El partit nacionalista obtindria entre 69 i 71 diputats, mentre que el PP esdevindria segona força al Parlament amb un resultat entre els 18 i els 19 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC s'enfonsaria amb 15 representants −el 2010 en va obtenir 28−, ERC pujaria fins als 14 diputats, ICV-EUiA es quedaria amb els 10 actuals i Ciutadans pujaria dels 3 actuals als 6 diputats. Solidaritat Catalana es quedaria fora, mentre que la CUP podria entrar al Parlament, ja que el CEO li atorga una forquilla d'entre 0 i 3 representants.

En tot cas, el CEO dibuixa un Parlament en què hi podria haver fins a 95 diputats favorables a la consulta sobiranista, sumant les franges altes de CiU, ERC i ICV.

Segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, l'enquesta apunta que la participació podria arribar al 65%, una xifra més alta que la de les eleccions del 2010. Argelaguet ha volgut posar de manifest que aquesta campanya "pot ser més decisiva que d'altres" i ha assegurat que hi ha una xifra d'indecisos que ronda el 40%.

Les dades d'aquesta enquesta són profundament diferents de les que traspuaven el CEO del juny, en què CiU es quedava amb 60 diputats i del PSC només queien 3 diputats. "El dibuix està bastant perfilat", ha assegurat Argelaguet, que ha descartat que hi hagi gaires canvis entre el baròmetre d'aquest dijous i el dia de les eleccions.

stats