POLÍTICA
Política 02/03/2012

ICV-EUiA nega que el darrer baròmetre del CEO avali les retallades del Govern

Els ecosocialistes creuen que l'estudi demostra la seva fortalesa electoral i el creixement gradual del suport dels seus votants

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer baròmetre d'opinió política del 2012 que ha presentat aquest divendres el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) torna a situar CiU com el partit amb més intenció de vot, fet que ICV-EUiA rebutja, ja que considera que "no s'estan avalant les retallades, CiU no millora sinó que té un lenta erosió", ha afirmat el responsable de comunicació d'ICV, Marc Rius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que en la projecció d'escons la federació nacionalista consolidaria els resultats del 2010, en intenció de vot baixa un 1,5% respecte al darrer trimestre del 2011 i acumula un descens del 4% en el darrer any. En canvi, Rius destaca l'ascens continuat de l'ecosocialisme i constata "que l'estimació directa de vot és la millor dels últims cinc anys, això és un símptoma de fortalesa electoral". Segons el CEO, assolirien el 8,1% en estimació directa de vot, mig punt per sobre de les dades de l'últim estudi del baròmetre.

El responsable de comunicació d'ICV també ha destacat l'important percentatge de catalans preocupats per les relacions entre Catalunya i Espanya. Ha aclarit que "el sentiment majoritari que reclama l'autogovern" és un "avís" al PP perquè entengui que no es tracta d'una confrontació entre partits polítics sinó una constatació de la realitat social catalana.

stats