Política 25/02/2011

EL CEO augura un 'sorpasso' de CiU al PSC a les eleccions generals del 2012

Una enquesta encarregada pel Centre d'Estudis d'Opinió, organisme dependent de la Generalitat, revela que, si avui hi hagués eleccions generals a Catalunya, CiU superaria el PSC per primer cop. La diferència seria de 2,8 punts percentuals, ja que la federació que governa Catalunya aconseguiria un 21,8% dels vots davant un 19% del PSC.

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa dada forma part de la primera onada del baròmetre d'opinió pública d'aquest organisme, que ara dirigeix Jordi Argelaguet. L'enquesta ambé posa de manifest que CiU dispara la seva valoració després d'assumir el Govern de la Generalitat, i que si ara es tornessin a celebrar eleccions, la federació nacionalista aconseguiria la majoria absoluta: CiU obtindria el 34,5% dels vots, fet que suposa un 10,1 punts més que en l'últim baròmetre, elaborat a l'octubre de 2010, a les portes de les autonòmiques, mentre que el PSC perdria 2,7 punts (del 14,2% al 11,5%). El nou director del Centre d'Estudis d'Opinió ha destacat que, segons les dades de l'enquesta, feta del 17 al 27 de gener a 2.500 persones, CiU podria superar el PSC a Catalunya en les eleccions generals, que està previst que se celebrin al març de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el terreny del context sociopolític, l'esquesta detecta la preocupació sobre la situació econòmica, perquè l'atur i la precarietat laboral és el princpal problema roblema de Catalunya, segons els catalans. En canvi, es mostren més optimistes de cara al futur i un 52,5 % estan convencçuts que millorarà.

stats