RESULTATS DEL CEO
Política 03/07/2015

Espadaler afirma que el CEO "dóna la raó" a Unió

El dirigent democristià insta a "combatre" amb "diàleg" que Catalunya es parteixi en dos per l'independentisme i es posi en risc la cohesió social i territorial

Efe
2 min
Unió exigeix a CDC tancar un acord de forma immediata a Vic

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha opinat aquest divendres que les dades del sondeig de la Generalitat "donen la raó a UDC" en la seva voluntat de "combatre" amb "diàleg" que Catalunya es parteixi en dos per l'independentisme i es posi en risc la cohesió social i territorial. En declaracions a l'agència Efe, el número 2 d'Unió i possible candidat democratacristià a les eleccions catalanes del 27 de setembre ha valorat les dades de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), que indica que el no a la independència guanyaria a Catalunya amb un 50% dels vots davant un 42,9% del sí, de manera que guanyaria terreny el rebuig a la secessió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant aquesta divisió de la societat que manifesta l'enquesta, Espadaler ha assenyalat que les dades "donen la raó" a UDC en el fet que aquesta situació "complexa" només es pot gestionar "a partir del diàleg i amb un criteri molt clar de cohesió social". En aquest sentit, ha garantit que UDC "no estarà en els extrems tensant la societat", sinó que estarà situada en la "centralitat" i la "moderació", per intentar que Catalunya "no es disgregui i no es divideixi en dues meitats", ha subratllat. "Ens resistim a acceptar que tenim dos països, UDC es resisteix i combatrà amb totes les seves forces, intel·ligència i capacitat que aquest país [Catalunya] es converteixi en dos", ha asseverat.

Conscient que dins del bloc del no a la independència hi ha ciutadans que volen canvis en les actuals relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya, Espadaler ha remarcat que el "distanciament amb l'Estat" i l'independentisme són elements "estructurals que caldrà gestionar", cosa que "ens aboca a dialogar". El democratacristià ha remarcat que, per a UDC, l'objectiu i el "gran repte de futur" és la "cohesió social, més que la forma que adopti Catalunya en el seu autogovern (estat independent, confederat a Espanya o una autonomia).

En aquesta línia, ha augurat que el 28 de setembre, l'endemà de les eleccions catalanes, hi haurà amb tota probabilitat un Parlament català "molt fraccionat" i "només hi ha una manera possible de gestionar-ho: des de la capacitat de diàleg i des de la cohesió social i territorial", ha conclòs Espadaler.

stats