Política 30/04/2019

La CEOE considera que un govern del PSOE en solitari seria "el més adequat"

Garamendi aposta per una abstenció del PP i de Cs que permeti investir Sánchez

Ara
1 min
Antonio Garamendi, escollit nou president de la CEOE

Barcelona"Possiblement seria més adequat per a Espanya un govern del PSOE". El president de la Confederació d'Empreses d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, considera que un govern monocolor donaria estabilitat a Espanya, que és el que necessita l'economia i les empreses de l'Estat, assegura. "Fins ara [el PSOE] liderava el govern amb 84 diputats. Per què no fer-ho amb 123?", ha dit Garamendi en declaracions a RNE, tot i que existeix una "alternativa matemàtica" si sumessin els socialistes i el partit taronja. Per fer-ho possible, no descarta que Cs i el PP es puguin abstenir. "Hi ha precedents", assegura el dirigent de la CEOE en referència a l'abstenció del PSOE el 2016 que va permetre la investidura de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garamendi, que ha felicitat el PSOE per la seva victòria, ha insistit que "toca" un govern del PSOE, segons la "normal alternança" que hi ha d'haver en un país democràtic. Per a ell, en un context de desacceleració econòmica mundial com l'actual, és el moment que Espanya faci els deures i recorri al diàleg.

Amb tot, Garamendi considera que és aviat per vaticinar res perquè a Espanya encara li esperen eleccions autonòmiques, municipals i europees. "Queda un altre mes de campanya electoral i espero que aquest país l'aguanti amb estoïcisme i serenitat", ha ironitzat.

La CEOE concreta la posició manifestada ahir pel mateix Garamendi a RTVE, que ja obria la porta a un govern socialista en solitari. En canvi, l'empresariat català aposta per "grans acords", tot i que molts s'han allunyat de Ciutadans perquè troben la formació massa radical.

stats