Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

La CEOE, sobre el repte independentista de Mas: "Hi ha preocupació, però esperem que no vagi a més"

La patronal espanyola liderada pel català Joan Rosell adverteix de "l'enorme problema" que comportaria la secessió per a les empreses dels "dos costats". Per això, defensen la necessitat de preservar la unitat de mercat

El repte independentista que ha posat damunt la taula el president de la Generalitat, Artur Mas, genera "preocupació" a la patronal espanyola CEOE, que, després de durs enfrontaments interns pel contenciós català, aquest divendres s'ha pronunciat oficialment. El president de l'entitat, el català Joan Rosell, ha volgut minimitzar el repte independentista que ha posat damunt la taula el president de la Generalitat, Artur Mas, després del cop de porta del seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, al pacte fiscal. "Esperem que no vagi a més", ha dit Rosell, que ha advertit, això sí, de l'"enorme problema" que suposaria per als empresaris dels "dos costats" que avancés el procés d'emancipació nacional.

Rosell ha asegurat que l'"única veu" de la patronal és que els empresaris aposten pel mercat únic, encara que ha destacat que cal estudiar i resoldre "d'una vegada" el greuge que suposa el finançament català. En roda de premsa, Rosell ha ressaltat que Catalunya està ara mateix en una autèntica "ebullició", però ha precisat que no està sola en aquesta situació "complexa i complicada" de malestar social.

Reforma autonòmica i constitucional

Segons la seva opinió, no cal "obviar" el problema important que té Catalunya de finançament, de manera que ha emplaçat "tothom" a estudiar i resoldre-ho d'una vegada per totes. Per Rosell, però, s'ha de resoldre amb el "cap fred", amb números i amb l'opinió de totes les comunitats i amb l'objectiu de reformar l'estat autonòmic i la Constitució.

RE

Més continguts de