Política 07/02/2019

El CGPJ estudia demanar a Sánchez que protegeixi els tribunals catalans

Reclama al TSJC informes sobre la "suficiència i efectivitat" del nou dispositiu dels Mossos

Ara
2 min
Els jutjats de Figueres dilluns amb fems a les portes

MadridEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha demanat aquest dimecres al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que informi "de manera puntual i permanent" sobre si el reforç del dispositiu dels Mossos desplegat davant les seus judicials a Catalunya és suficient i efectiu, i ha deixat clar que, en cas contrari, es demanarà al govern espanyol que assumeixi aquesta tasca amb cossos policials espanyols.

Els TSJC va ordenar aquest dimarts als Mossos que es reforci el dispositiu de vigilància que ja tenen habitualment a l’exterior de les principals seus judicials de Catalunya de cara al judici de l’1-O, que ha de començar dimarts de la setmana que ve al Tribunal Suprem. El reforç policial arriba després de les accions de protesta que s’han repetit els últims dies en diferents punts de Catalunya; entre elles, l’abocament d’escombraries i fems aquest dilluns davant de diverses seus judicials.

El CGPJ es fa ressò d'aquesta acció, reivindicada pels CDR, en una nota en què explica la petició d'informes al TSJC. I afegeix: "En cas que, a partir d'aquests informes, es conclogués que la suficiència i l'efectivitat dels dispositius han resultat qüestionables, aquesta circumstància s'ha de posar en coneixement del govern de la nació perquè articuli els mitjans jurídics i materials necessaris de col·laboració i coordinació per proporcionar a les seus judicials la deguda protecció amb participació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat".

En la nota, que arriba després que la Fiscalia de l'Audiència Nacional posés en qüestió la imparcialitat dels tribunals catalans, el CGPJ destaca que "els jutges i magistrats destinats a Catalunya fan un esforç extraordinari i efectiu, que mai serà prou reconegut, per dur a terme la seva funció amb absoluta independència i imparcialitat perquè la democràcia sigui una realitat a Catalunya i a la resta d'Espanya".

stats