El CGPJ proposa expulsar Santiago Vidal de la carrera judicial per la seva defensa del procés sobiranista

La resolució del seu expedient també inclou la suspensió de sou i feina durant tres anys o un trasllat forçós fora de Catalunya

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) proposa expulsar Santiago Vidal de la carrera judicial per la seva defensa del procés sobiranista i l'elaboració de la Constitució catalana. Vidal ha explicat en  declaracions aquest dimecres a la nit al programa '2324' que ha rebut la resolució de l'informe de l'expedient disciplinari que li ha obert el CGPJ on hi consta el plec de càrrecs contra ell. Concretament, el CGPJ proposa tres sancions: la seva suspensió de sou i feina durant tres anys, o un trasllat forçós fora de Catalunya o l'expulsió de la carrera judicial.

Vidal ha explicat que el document de la Constitució catalana havia de veure la llum aquest mateix dimecres, però que per raons "logístiques" i de "seguretat" no s'ha pogut penjar a internet, i per aquest motiu s'ha endarrerit fins al 31 d'aquest mes.

En aquest sentit, el magistrat ha afegit que com que a Madrid sabien que aquest document de base s'havia de fer públic aquest dimecres, "no s'han esperat fins al 31 i ja m'han comunicat el plec de càrrecs". 

Vidal ha assegurat que a partir d'avui mateix es defensarà davant aquest expedient que li ha obert el CGPJ per una falta "molt greu" per "ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats".

Més continguts de