Política 27/02/2014

El president del Consell General del Poder Judicial aconsella als jutges que van signar a favor del dret a decidir que no firmin manifestos

Assegura que els membres de la Carrera tenen el mandat legal de procurar ser imparcials i neutrals

Europa Press
1 min

MadridEl president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha assenyalat aquest dijous en relació amb el Manifest pel Dret a Decidir signat per 33 jutges catalans que els membres de la Carrera tenen el mandat legal de procurar ser imparcials i neutrals, per la qual cosa no han de fer lloança o censura d'altres poders públics: "És millor no fer manifestos que fer-los", ha manifestat, i ha advertit als jutges que "és millor no fer pronunciaments sobre afers del debat polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lesmes ha realitzat aquestes manifestacions després del ple del CGPJ celebrat aquest dijous, en què no s'ha tractat aquest tema, que, segons ha explicat, està en mans del promotor de l'Acció Disciplinària d'aquest òrgan. Serà aquesta nova figura del Consell la que estudiarà si poden derivar-se sancions de la manera d'actuar dels 33 magistrats signants. Tot i així, ha recordat que a Catalunya hi ha 750 magistrats i que la majoria d'ells no s'han pronunciat sobre aquesta qüestió. Segons la denúncia presentada per Manos Limpias davant del CGPJ, "els magistrats catalans podrien haver incorregut en una falta molt greu per no acatar el mandat de la Constitució".

"Tots els càrrecs públics, i amb molt més motiu els components del poder judicial, estan obligats a acatar la Constitució. I aquest manifest suposa, atacar, trencar l'ordenament jurídic i per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució", destacava l'escrit que hauran d'analitzar ara els serveis d'Inspecció del Consell. Els magistrats signants defensen en el seu manifest que la consulta d'autodeterminació que defensa el Govern autonòmic perquè els catalans exerceixin el seu dret a decidir cap perfectament a l'actual marc de la Constitució.

stats