Política 07/12/2018

El CGPJ reclama a l'Estat i a la Generalitat que protegeixin els jutges i les seves famílies dels atacs dels CDR

L'òrgan judicial demana a la Fiscalia General que s'investiguin els actes contra seus judicials

Laia Forès
1 min
El CGPJ reclama a l'Estat i a la Generalitat que protegeixin els jutges i les seves famílies dels atacs dels CDR

MadridLa comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat que protegeixin els jutges i les seves famílies dels atacs, insults i pintades de "grups que s'identifiquen sota noms i sigles conegudes", en referència als CDR i Arran. Els magistrats demanen que s'adopti un pla per protegir els professionals de la magistratura després de l'aparició en diferents seus judicials a Catalunya d'excrements i pintades, "que incloïen fonamentalment missatges d'odi insultants i amenaçants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat difós aquest divendres a la tarda, el CGPJ assegura que veu amb "preocupació intensa i creixent com a Catalunya es reprodueixen i es multipliquen els atacs a jutges, a les seves famílies i a les instal·lacions judicials". La comissió permanent de l'òrgan judicial ja va condemnar al novembre les pintades a la casa dels jutges Pablo Llarena i Gema Espinosa.

El text denuncia "conductes criminals" i expressa la preocupació dels jutges pel fet que aquestes accions siguin ovacionades, segons el CGPJ, "per algun alt representant de les institucions catalanes". La comissió permanent demana a la Fiscalia General de l'Estat una investigació dels fets i al ministre de l'Interior i el conseller del ram, un pla integral de protecció dels jutges.

stats