Política 12/09/2019

El CGPJ convoca la plaça per rellevar Marchena com a president de la sala segona del Suprem

Després de cinc anys en què ell ha ocupat el càrrec, queda vacant el 27 d'octubre, després de la sentència del Procés

Efe
1 min
El jutge Manuel Marchena (a l’esquerra de la fotografia), en una imatge d’arxiu.

MadridEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha anunciat aquest dijous la convocatòria de la plaça del jutge Manuel Marchena com a president de la sala penal del Tribunal Suprem, que quedarà vacant el 27 d'octubre, data en què està previst que ja estigui dictada la sentència del judici del Procés. Segons informa l'òrgan de govern dels jutges, la Comissió Permanent del CGPJ ha acordat publicar aquesta convocatòria al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE), així com la de la plaça del jutge de la mateixa sala Luciano Varela, que també forma part del tribunal del Procés i que es jubilarà quan es dicti sentència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 27 d'octubre expira el mandat de cinc anys com a president de la sala segona del Suprem del jutge Marchena, president al seu torn del tribunal del Procés i ponent d'una sentència que en principi s'espera per abans del 16 d'octubre, data en què es compleixen els dos anys de presó preventiva de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. A més de la plaça de Marchena i de Varela, el CGPJ també n'ha convocat dues més: la del magistrat de la sala del contenciós Juan Carlos Trillo i la del jutge de la sala social Miguel Ángel Luelmo. A la plaça de Marchena hi podran aspirar els jutges del Suprem en situació administrativa de servei actiu o de serveis especials que comptin amb almenys tres anys d'antiguitat en la categoria.

La reunió de la comissió ha estat presidida pel vicepresident del Tribunal Suprem, Ángel Juanes, en substitució del president, Carlos Lesmes, que assisteix a París a la conferència de presidents de tribunals suprems d'estats membres del Consell d'Europa.

stats