Publicitat
Publicitat

Chacón opta per “un pacte fiscal federal”

La candidata del PSC proposa un model fiscal que millora el proposat  per tripartit i el govern del PSOE l'any 2008

Carme Chacón reclama un "pacte fiscal federal" que és una millora del model vigent, pactat pel tripartit i el govern del PSOE l'any 2008. La candidata del PSC assegura que en el seu primer any aquest pacte ha donat 2.421 milions d'euros a Catalunya, "deu vegades més del que van pactar CiU i el PP el 2003", subratlla. La millora passa per una "caixa compartida" entre la Generalitat i l'Estat, més reconeixement de l'esforç fiscal de Catalunya, més transparència i una progressiva convergència de resultats amb la resta de CCAA. Segons Chacón, és un pacte "possible i real" davant la proposta de CiU, que va en la línia del concert econòmic.

Carme Chacón ha obert aquest matí el consell nacional del PSC carregant contra un possible pacte entre "les dues dretes", CiU i el PP, per després del 20-N. Per la candidata socialista proposen "el campi qui pugui" en matèria econòmica per sortir de la crisi davant un PSC que vol tornar a posar el valor de la igualtat al centre de la política defensant "una prosperitat sostenible" que permeti créixer bé, mantenint l'estat del benestar i sense provocar la "fractura social" que s'està donant on governa CiU o el PP, com les comunitats de Madrid i Castella-la Manxa, a més de Catalunya.

El consell nacional també ha aprovat el manifest electoral i les llistes al Congrés i al Senat, amb la incorporació de José Zaragoza, Joan Rangel i Albert Soler com a principals novetats per Barcelona. En una línia general de continuisme, repeteixen Francesc Vallès per Tarragona, i Teresa Cunillera per Lleida. A Girona s'estrena Àlez Sàez. Pel que fa al Senat, la novetat principal és la de Carles Martí per Barcelona, màxim dirigent del partit a la capital catalana.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT