El PSC demana a la Junta Electoral la suspensió del debat d'aquesta nit de 8tv

Els socialistes aleguen "indefensió palmària" i denuncien que la cadena no admet l'assistència de Daniel Fernández enlloc de Carme Chacón, que no pot assistir-hi

El PSC ha sol·licitat a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que suspengui l'emissió del debat de candidats a les eleccions generals organitzat per aquesta nit per 8tv. Els socialistes al·leguen "indefensió palmària" i denuncien que la cadena del Grup Godó no permet l'assistència del número dos de la seva llista per Barcelona, Daniel Fernández, en lloc del cap de cartell, Carme Chacón. El partit reclama, en primer lloc, que el canal accepti la presència de Fernández i, en cas que persisteixi el veto, la suspensió del debat. També exigeixen que, si el debat s'acaba emetent sense el representant del PSC, s'impedeixi la "escenificació" d'aquesta absència, per part de 8TV, mitjançant una cadira buida.

En el text es detallen els fets succeïts des del passat 30 de setembre de 2011, quan la cadena privada de televisió 8tv va comunicar la voluntat d’organitzar un debat electoral amb les formacions que concorren a les eleccions generals del proper 20 de novembre fins a data d’avui, en què l’esmentada cadena "publicita la presència de la nostra cap de llista per Barcelona en aquest debat, una presència que no ha estat mai confirmada per part de la nostra formació política". El partit assegura que 8TV li va comunicar 24 hores abans del debat, que es grava a les 17.00 hores d'aquest divendres i s'emet a les 22.00 hores, que "només acceptaria la presència del PSC al mateix si participava Chacón" i que, en cas de no assistir, es deixaria una cadira buida "com escenificació de la inassistència no volguda pel PSC". Paral·lelament, durant els últims dies, la cadena ha publicitat el debat en els mitjans anunciant la presència de Chacón, cosa que els socialistes consideren que "atempta contra la imatge del PSC i, molt especialment, de la seva candidata".

Els socialistes recorden en el seu escrit que, segons la LOREG, els mitjans privats estan sotmesos a les mateixes regles de "pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa" que els públics durant les campanyes electorals, uns principis que consideren "vulnerats" amb la decisió de 8TV de no acceptar Fernández com a representant del PSC al debat.